YES: Het is 'Drink wijn dag' - Womens Favorites
Menu
EUR
YES: Het is  'Drink wijn dag'

YES: Het is 'Drink wijn dag'

Deze dag is bedoeld om je liefde voor wijn te delen en om aandacht te vragen voor de gezondheidsvoordelen van wijn. Wat een verfrissende feestdag en dat voor de Carnaval. Benieuwd naar de voordelen van het drinken van wijn? Lees snel verder!

#1 Bescherming tegen hart -en vaatziekten

De antioxidanten in rode wijn beschermen tegen hart- en vaatziekten. Ze verhogen het goede HDL-cholesterol en verlagen het 'slechte' LDL-cholesterol. De druivensoorten Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Merlot werken hiervoor het beste.

#2 Voorkom gaatjes

Last van gaatjes? Geloof het of niet, de oplossing is: rode wijn. Uit een onderzoek blijkt dat wijn de chloor voor je tanden is. Rode wijn doodt velen bacteriën die gaatjes in je tanden veroorzaken. Het doodt zelfs meer dan water en alcohol. Nou is het niet de bedoeling dat je tandenpoetsen kan skippen. Het is wel de moeite waard om vandaag wellicht een glas achterover te slaan.

 

#3. De kans op depressie wordt vermindert

Er zijn genoeg mensen die een dipje wegdrinken met een rood wijntje, maar blijkbaar kan je het er ook mee voorkomen. Zodra je tussen de twee en zeven glazen wijn per week drinkt, verminder je de kans op depressie of een ander mentaal probleem. Het klinkt bizar, maar het onderzoek in 2013 heeft dit echt uitgewezen.

 

#5. Het vermindert de kans op allergieklachten

Uit onderzoekt blijkt dat we dit jaar (2020) eerder kans maken op hooikoorts allergie. Dit klinkt misschien gek, maar het drinken van rode wijn vermindert de kans op allergieklachten. Flavonoïden (gevonden in rode wijn) zorgen er voor dat de symptomen van astma en allergie symptomen kunnen verminderen.

 

Dit vind je ook interessant:

#Lifehack 5 verrassende dingen die je kunt schoonmaken met olijfolie

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »