Borstbeelden en bustes - Womens Favorites
Menu
EUR

Borstbeeld of buste

Een beeldhouwwerk dat enkel groot genoeg is voor een vensterbank of bijzettafel? Creëer extra ruimte met een borstbeeld.

Borstbeeld of buste

Borstbeeld of buste

Een van Afrika's meest gekoesterde sculpturen is de buste van een Afrikaanse vrouw, algemeen bekend als een Masai-krijgerprinses. Deze bustes zijn het meest gewaardeerde bezit van elke Masai-krijger en hun vrouwen. Hun bustes kunnen in hoogte variëren van één meter tot één meter tachtig lang en in massa variëren van veertig pond tot meer dan honderdvijftig pond. Deze bustes zijn een belangrijk onderdeel van hun cultuur, van generatie op generatie overgeleverd, van de formidabele krijgersvrouwen van weleer tot de vrouwen van nu.

Een buste is over het algemeen een gegoten of gesneden portret van een menselijke torso en schouders, waarbij een prominent kenmerk van de romp en schouders wordt weergegeven, meestal een dame of een heer. Ze worden normaal gesproken ondersteund door een stevige plint. Bustes van hedendaagse Afrikaanse vrouwen zijn gemaakt om er mooi uit te zien en de integriteit van een bepaald tijdperk te behouden. Sommige bustes worden zelfs zo hoog gewaardeerd dat ze in koninklijke hechtenis worden gehouden en op hoge planken in privéwoningen worden tentoongesteld.

 

Bustes uit de Masai-periode worden op dezelfde manier gemaakt als Afrikaanse houten sculpturen en zijn vaak ingewikkeld gemaakt met vele aspecten van lokale kunst. Bustes variëren in grootte, van ongeveer een meter tot meer dan 1,8 meter hoog en zwaar. De bustes worden traditioneel gemaakt van massief hout of klei, afhankelijk van de voorkeur van de beeldhouwer. Andere materialen die werden gebruikt tijdens het renaissancistische portretbreekproces zijn metaal, gips, terracotta, ivoor, glas, steen en zelfs kostbare edelstenen. Sommige bustes zijn ingekapseld in glas of worden op houten displays geplaatst, terwijl andere op metalen standaards worden getoond.

Italiaanse beeldhouwers zoals Francesco Laurana behoorden tot de eerste Italiaanse kunstenaars die bustes maakten. Hoewel de meeste bustes zijn gemaakt voor openbare vertoning, zijn sommige gemaakt met specifieke doeleinden in gedachten. Twee van de meest prominente soorten bustes werden gemaakt tijdens de barok in Italië, die duurde van de 14e eeuw tot het einde van de negentiende eeuw. Barokke bustes worden meestal geassocieerd met Italiaanse royalty's en zijn meestal iets groter dan hun tegenhangers uit de renaissance.

 

Een zeer populair type buste is de portretsculptuur, een handgemaakte houten of metalen buste die in een kamer werd geplaatst om een menselijke figuur af te beelden. De bustes werden vaak gebruikt als decoratiestuk door rijke families om meer karakter en charme aan een kamer te geven. Portretbustes worden gemaakt in verschillende stijlen zoals portret clair-obscur, sit-n-stand, dubbelzijdig, semi-verzonken en de zogenaamde "cavalliate" stijl.

Een buste van nu kan worden gemaakt van elk materiaal dat door middel van speciale technologie kan worden gevormd. De meest gebruikte materialen om bustes te maken zijn metalen zoals aluminium, hout, plastic, glasvezel, steen en zelfs steen en metaal. Bovendien kan de achterkant of het bovenste deel van een buste worden gebogen of gevormd tot een echte ronde vorm. Het achterste gedeelte van een daadwerkelijke buste kan worden gemaakt in elke gewenste configuratie van de beeldhouwer of ontwerper.

Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »