#LIVEBLOG Dít zijn dé leukste activiteiten voor kinderen als ze thuiszitten tijdens Corona crisis! - Womens Favorites
Menu
EUR
#LIVEBLOG Hoe gaaf: Dít zijn dé activiteiten voor kinderen als ze thuiszitten tijdens Corona crisis!

#LIVEBLOG Hoe gaaf: Dít zijn dé activiteiten voor kinderen als ze thuiszitten tijdens Corona crisis!

Door: Berna Okué Reacties: 0

We zitten al een aantal dagen thuis en de realisatie begint te komen bij kinderen: het is geen vakantie. Eerst lijkt het hartstikke leuk, maar naar een tijd begint naast het schoolwerk, verveling toe te slaan. Een dag thuis betekend jezelf bezighouden. Womens Favorites heeft dagelijks een aantal tips op een rijtje gezet. Zodat thuiszittende kinderen zich niet vervelen tijdens de corona crisis. Houd de LIVEBLOG in de gaten want, elke dag zetten we challenges op zodat jij er genoeg hebt ;)

 

Challenge Chubby Bunny (gezond)

Een trend wat tijdens vervelling erg leuk kan zijn. De Youtube challenge van de eeuw is Chubby Bunny. Een leuke manier om de aandacht te trekken van een kind is door deze challenge. Klap je laptop dicht want, het is tijd voor de Chubby bunny. Je kan het met spekjes doen, maar je kan het ook gezond doen: snij in stukjes wat zacht fruit; mandarijnen en bananen. Hoeveel stukjes kan iedereen (zonder door te slikken) in je mond bewaren. Vergeet niet na elke stuk fruit in je mond het woord te zeggen: Chubby Bunny.

 

Wie ben ik? (modern)

Een bordspel maar nu in het praktijk. Elke speler krijgt 4 minuten de tijd om te duiken in elkaars kledingkast. Je gaat verkleed als een bekendheid. Het leukst is: verzin 4 genres vooraf. Zo kan de eerste ronde een filmster zijn, maar kan de tweede ronde een artiest zijn. Geef elke speler 3 minuten de kans om een persona in te beelden. Klaar? Dan is het tijd om je om te kleden. Iedere speler krijgt 5 minuten de tijd om elkaars kledingkasten in te duiken en je verkleden. Zijn we klaar met verkleden? Dan is het tijd om rond te tafel te zitten. Om de beurt stel je elke speler 10 ja/nee vragen. Weten jullie het al? Zo niet, dan mag de speler één hint vertellen: Ik ben dit als beroep....

Is iedereen geweest? Dan is het tijd om op te ruimen.

 

Wie vindt de schatkist?

Het is vergelijkbaar als eieren zoeken. Alleen nu heeft de ouder een schatist verborgen. Stel van te voren duidelijke regels zodat je huis na afloop niet ontploft. Zijn de regels duidelijk dan is het tijd om te spelen. Zijn de kinderen aan het zoeken, verstop dan heel stiekem notitiebriefjes door het huis. Hierop staan aanwijzigingen als kinderen niet weten waar ze moeten zoeken. Heeft een kind de schatkist gevonden, dan is de schat voor jou. Tip: om teleurstelling te voorkomen zórg ervoor dat iedereen wint...

 

Nieuwsitem Corona

De media schrijft er dagelijks over: de bekende Coronavirus. Het is erg belangrijk om kinderen op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen. Erg leuk: verzammel nieuws bij elkaar en laat kinderen zelf een nieuwsvlog maken. Om telleurstelling te verkomen, deel het nieuws in: zorg ervoor dat ieder kind een onderwerp heeft om informatie te zoeken en over te vloggen. Bijvoorbeeld: het weer, schoonmaaktechnieken en nieuwslezer. Erg leuk om de jeugdjournaal als voorbeeld te nemen

TikTok challenge

Een leuke manier en bezigheid is de TikTok challenge. Verzamel leuke Tiktok video's en voer ze gezammelijk uit. Zo zijn er wetenschappelijke video's zoals de Mentos challenge of een gezamelijke dans. Is de TikTok video klaar? Laat de kinderen het delen met vrienden en familieleden via social media.

 

The Disney Challenges

Kinderen zijn gék op Disney! Ze  hebben vast alle Disney-films wel een keer gezien. Bij deze challenge speel je liedjes af uit de films. Deze duren steeds maar 10 seconden. Raad je het niet, dan is je tegenstander aan de beurt. Ben jij een echte Disney-kenner? Iedere speler krijgt 3 rondes.


Wat zit er op mijn hand?

Je raadt het al: tijd voor een blinddoek. Elke speler krijgt 3 rondes om geblindeert te raden wat er op hun hand ligt.

Welke nummer dans jij?

Een leuke manier om actief te zijn in eigen huis is om te dansen. Elke speler krijgt 5 minuten de kans om een choreografie te leren van een bekende videoclip. Na 5 minuten is het tijd om de gorgeografie voor je medespelers te dansen. Weten zij jouw bekende choreografie te raden?

De (Slaap)Kamer Challenge! (10 Minuts)

Maak een foto van hoe jouw kamer eruit ziet. Desnoods meerdere, want alles moet goed te zien zijn! Dan, zorg je ervoor dat je allerlei schoonmaakspullen hebt. Ruim je kamer nu goed op, en geef jezelf 10 minuten de tijd (Mag natuurlijk ook langer). Zie je nu verschil? Dan heb je de challenge gehaald!

Selfie Challenge!

Erg leuk: een selfie challenge. Maak een selfie. Bewerk die zo erg,dat jij jezelf bijna niet herkend! Zet de selfie dan een week lang op bijvoorbeeld whatsapp.

The Sushi-challenge

Dit is wel uniek maar erg leuk om te doen. Verander je zelfgemaakte sushi in iets unieks. Iedere speler krijgt 7 minuten de tijd om een gaaf sushi ontwerp te maken. Met het kleef-rijst is het makkelijk om iets te creëren.

 

Challenge: nieuwe pannenkoeken smaken

Smaakt het? Kan het wel? Als appel in een pannenkoek kan waarom ananas en spek niet? Kinderen weten de leukste smaken te verzinnen. Nu nog gezammelijk uitvoeren.

Één minuut challenge

Wat kan een kind in één minuut? Daag het kind uit door 2 challenge per 3 uur te doen. Jij verzint de challenge en het kind voert het uit. Het mag van alles zijn, dat is een voordeel. Stel dat de vuilnis buiten gezet moet worden: kan je dat binnen één minuut?

 

 

Samen tuinieren om de tuin lenteklaar maken

Met dit prachtige weer is het meer dan fijn om even lekker buiten te zijn. Dus hop, de tuin in, handschoenen aan, de hark en het andere tuingereedschap pakken en samen aan het werk om de tuin klaar te maken voor de lente! Heb je geen tuin, bedenk dat hoe je lente in huis kan krijgen.

Bloemenschikken voor pasen

Een leuke methode om je huis te decoreren voor pasen is bloemschikken. Niet echt fan van de paashaas? Dan is een leuk alternatief de lente in gedachte te houden. Zorg dat kind(eren) apart een groene steekschuim/oase hebben. Zorg dat er voldoende bloemen, of blad op tafel ligt en het bloemschikken kan beginnen. Erg leuk om de bloemen te overhandigen aan verpleeghuizen of kerken. Oók leuk: met lekker weer schik je de bloemen voor verpleeghuizen buiten. Erg leuk om het contact te leggen met volwassenen.

 

Eieren verven

Ja, het is bijna Pasen, nog een aantal weken, maar genoeg tijd om inspiratie op te doen. Zoek naar diverse voorbeelden om prachtige eieren te creeren.

Picknicken

Een zonnige dag is om van te genieten. Erg leuk: picknicken in je achtertuin. Bij Womens Favorites hebben we trouwens gevulde picknickmanden met servies en picknickdeken. Een leuke manier om de lente te beginnen en de feestdagen te vieren. Het enige waar jij voor hoeft te zorgen is de eten en drinken.

Bekijk snel het assortiment van picknickmanden bij Womens Favorites

Soesjes maken

Een creatieve bezigheid wat zorgvuldig moet gebeuren: soesjes maken. Erg leuk want de soesjes kan je vullen met slagroom of decoreren met chocolade.  Haal een pak bij de Albert Heijn en ga aan de slag. Erg leuk want, kinderen houden van verassingen en het is een verassing in je mond.

 

 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »