#LIFEHACK Zó maak je geurkaarsen van kruiden en specerijen - Womens Favorites
Menu
EUR
Hoe gaaf:  zelfgemaakte kaarsgeuren van specerijen creër je zó

Hoe gaaf: zelfgemaakte kaarsgeuren van specerijen creër je zó

Door: Berna Okué Reacties: 0
    • Geurkaarsen maken van kruiden en specerijen

    • Heb je per ongeluk kaarsen gekocht zonder geur? Maak je geen zorgen! In dit artikel lees je het recept om van geurloze kaarsen, kruidige geurkaarsen te maken maken. Het is tijd om tijdens de corona-crisis sparen op wat je lief hebt en dat kan ook met kaarsen. Volg de onderstaande instructies voor het maken van kaarsgeuren met kruiden en specerijen.
    • Het recept voor het maken van kaarsgeuren

    • Benodigheden:
  • Kruiden (rozemarijn en tijm)
  • Kruiden (nootmuskaat en kaneel)
  • Bloemblaadjes (lavendel, lila en jasmijn)
  • 1 kopje olie (amandel, olijf of jojoba)
  • Warm water
  • 2 1/2 liter potten
  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Kaasdoek
  • Zeef
  •  

 

INSTRUCTIES

 

  1. Meet 1 kopje amandel- of olijfolie en giet het in een pot van 1/2 liter. Als u van plan bent de kaarsen te verkopen, gebruik dan jojoba-olie, want deze blijft langer stabiel.
  2. Overval je keuken voor specerijen en gedroogde kruiden. Nootmuskaat en kaneel zijn zoet en pittig en worden vaak gebruikt in kerstkaarsen. Haal de geur van de natuur in huis met gedroogde kruiden, zoals rozemarijn en tijm. Voor een meer bloemige geur, overval je tuin. Verse lavendel, lila en jasmijn zijn subtielere geuren die vaak worden gebruikt in aromatherapie-kaarsen. Als je bloemblaadjes of verse kruiden gebruikt, laat ze dan een paar uur op je vensterbank drogen voordat je ze gebruikt. Dit maakt ze gemakkelijker te verpletteren en verhoogt hun potentie.

     

  3. Duw 1/2 kop bloemblaadjes of verse kruiden naar de bodem van de pot, zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met olie. Gebruik een houten lepel om ze in kleinere stukjes te verpletteren. Als je specerijen of gedroogde kruiden gebruikt, voeg dan gewoon 1/2 theelepel toe aan de pot en meng ze met de olie. Herhaal het proces totdat de olie krachtig begint te ruiken.

  4. Plaats twee kopjes water in een grote pan en laat het vijf minuten op de laagste stand van je fornuis staan. Zet je pot erin en laat hem nog twee minuten zitten. Dit versnelt het infusieproces. Zorg ervoor dat het water het kookpunt niet bereikt, omdat dit het infusieproces nadelig beïnvloedt.

  5. Dek je pot af en zet hem een ​​week in de kast. Gebruik een houten lepel om het mengsel minstens één keer per dag te roeren.

  6. Bekleed een zeef met kaasdoek en zeef de olie in een ander potje van 1/2 liter. Druk op de kruiden en bloembladen die in de kaasdoek zijn gevangen om er zoveel mogelijk olie uit te halen.

  7. Dek je pot af en zet hem nog een week in de kast.

  8. Giet een scheutje van je nieuw geurende olie in gesmolten was als je weer kaarsen maakt. Blijf kleine hoeveelheden toevoegen totdat je de gewenste geursterkte hebt bereikt.

 

Tip

Een klein beetje vanille-extract zal je kaars na het branden een zoete geur achterlaten. Als je meerdere geuren maakt, label je potten dan met de ingrediënten en hoeveelheden die je hebt gebruikt. Dit zal je in de toekomst helpen als je meer van dezelfde geur wilt maken.

 
  1.  
 
 

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »