Afrikaanse beelden worden zó gemaakt bij Womens Favorites - Womens Favorites
Menu
EUR
Afrikaanse beelden worden zó gemaakt

Afrikaanse beelden worden zó gemaakt

Door: Berna Okué Reacties: 0

Wat is Polystone / Polyresin?

Een veelgestelde vraag. Veel producten in onze Afrikaanse decoratie collectie zien eruit of ze gemaakt zijn van hout of steen. In werkelijkheid zijn ze gegoten en gemaakt van polystone (polyresin). Je verwarring is logisch, want de Afrikaanse beelden van Polystone voelen, klinken en “wegen” hetzelfde als hout of steen. Dit gevoel is afhankelijk van de hoeveelheid steen die in de Polystone mix wordt verwerkt. Maar net als bij natuurlijke materialen blijft de afwerking erg belangrijk voor de kwaliteit van je Polystone woondecoratie.

Waaruit bestaat polystone?

Polystone of Polyresin bestaat uit een mix van gemalen steen (o.a. graniet, marmer, soapstone) wat wordt vermengd met een vloeibare kunsthars. Door het vermengen van de steen met de kunsthars ontstaat een gietbaar mengsel. Dit mengsel wordt vervolgens in een rubberen mal van bijvoorbeeld een olifant beeld gegoten. Na uitharding wordt het begin van het Polystone beeld uit de mal verwijderd. De scherpe uitsteeksels en randen van het beeld worden verwijderd, het wordt in meerdere stappen geschuurd en vervolgens gepolijst. Hierna wordt je tuinbeeld met de hand geverfd, gedroogd en opnieuw gepolijst. Het resultaat vind je op in onze webshop: een Polystone Afrikaanse decoratie, een beeld dat zo hard en sterk is als steen en ook zo aanvoelt (let op: steen is óók breekbaar!).

Voordeel van polystone

Polystone heeft als voordeel dat er geen vocht in kan doordringen, zodat het als materiaal erg geschikt is om buiten te laten staan, Niet om aan te raden voor de Afrikaanse beelden. Hou er bij gekleurde objecten wel rekening mee, dat de kleur van de verf in de loop van tijd wat kan verbleken. De oplossing: één keer per jaar goed behandelen met een witte (transparante) lak en je polystone beeld gaat nog jaren mee!


Een collectie van Polystone beelden kijken? Dan is de collectie van  Afrikaanse decoratie iets voor jou

Lees ook:

Hoe gaaf: Picknickmanden voor op de fiets zijn bij ons VERKRIJGBAAR!

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »