Hoe maak je je eigen kandelaar? - Womens Favorites
Menu
EUR
Hoe maak je je eigen kandelaar?

Hoe maak je je eigen kandelaar?

Door: Berna Okue Reacties: 0

Hoe maak je je eigen kandelaar?

Kandelaarhouder wordt zo genoemd vanwege de manier waarop het eruit ziet, dat is als een houder voor kaarsen of vaker een kandelaar genoemd. Kaarsen zijn gemaakt van was en andere aromatische verbindingen, die worden gemengd met water en tot een dikke pasta worden gemaakt, genaamd taper. Het wordt dan verwarmd tot het smelt en zich vormt tot een soort gel of smelt tot vloeistof. Kaarsen zouden zijn ontdekt door de mens in Azië, waar ze werden gebruikt voor verlichting. Tegenwoordig worden kaarsen voor verschillende doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld voor het verlichten van de gangen tijdens avondfeesten, koken, voor Feng Shui en voor tropische decoratieve doeleinden.

Afbeelding: kandelaar voor de muur metaal goudblad.

Oorspronkelijk was een kandelaar niets meer dan een metalen frame met een gat in het midden, waar je een kaars in kon zetten. In de loop van de tijd zijn er verschillende soorten kandelaars gemaakt van verschillende materialen. Vooral de metalen kandelaar heeft een lange weg afgelegd. Moderne kandelaars zijn er in vele soorten, maten, kleuren, ontwerpen en zelfs met muzikale effecten. De meest populaire kandelaar van tegenwoordig is de wandkandelaar, ook wel bekend als kandelaar of kroonluchter. Het is gemaakt van metaal en is verkrijgbaar in verschillende tinten en designs, van klassiek tot modern en alles daartussenin.

Afbeelding: Windlicht natural ophangen voor muur of tafel

Als u wat "oomph" wilt toevoegen aan uw interieur, kan een houten kandelaar wonderen doen. Ze zien er zowel van binnen als van buiten geweldig uit en ze zien er helemaal niet uit als een traditionele houder. Je kunt er bijvoorbeeld bamboe kopen, die er erg artistiek uitziet. Bamboe kandelaars zijn erg aantrekkelijk en maken uw interieur zeer comfortabel en rustgevend.

U kunt ook een geoliede kandelaar vinden, die vrij ouderwets is, maar uw kamers een geweldig vleugje klasse kan geven. Deze kandelaars zijn meestal gemaakt van klei en voegen een vleugje magie toe aan de sfeer. Je kunt ook gaan voor antieke kandelaars, die de uitstraling van de plek kunnen versterken.

Afbeelding: Theelichtkandelaar voor de kerst

Over theelichtkandelaars gesproken, dit zijn de perfecte accessoires voor elke kamer in uw huis. Heeft u bijvoorbeeld een eettafel met curiosakast, dan kunt u aan beide zijden van de curiosakast een houten kandelaar met bijpassende lampjes laten installeren. Om je eettafel een ouderwetse uitstraling te geven, kun je een kroonluchtervoet van metaal laten maken. Als je echter modern wilt gaan, kun je gaan voor de glasvezel kandelaar met lampjes die er geweldig uitzien in een kamer met een eigentijdse inrichting. Ze zijn meestal gemaakt van acryl en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De kunst van het ontwerpen van een kandelaar is iets dat je in de loop van de tijd moet leren, net als elk ander ambacht. Er zijn echter bepaalde tips die u altijd moet onthouden bij het ontwerpen van uw eigen kandelaar. Laten we deze punten in detail bespreken:

Denk eerst na over het materiaal dat u voor uw kandelaar gaat gebruiken en zorg ervoor dat het materiaal niet reageert op het soort schoonmaakmiddel dat u erop gebruikt. De glazen theelichthouder van hout heeft bijvoorbeeld de neiging te reageren met elk type zure schoonmaakmiddelen en deze zwart te maken. Daarom is het beter om voor glas te gaan in plaats van een ander materiaal te gebruiken dat kan reageren met uw reinigingsmiddel.

Denk ten tweede aan de grootte van de kandelaar. Zorg ervoor dat de kandelaar goed past in de ruimte waar hij wordt geplaatst. Als u wilt dat uw kaarsen overal in huis branden, kunt u kiezen voor een grotere kandelaar, terwijl kleinere houders er eleganter uitzien als u ze op een centrale plek in uw huis plaatst. U kunt de kandelaar bijvoorbeeld op uw eettafel plaatsen en met uw kaarsen overal in huis verlichten.

 

Meer lezen

Nieuwjaarscadeau voor haar: Afrikaanse beeldhouwkunst en Afrikaanse beeldcollecties

Volgens duizenden reviews: dit zijn dé 5 best picknickmanden van 2020:

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »