10x coronaproof tradities tijdens de kerstdagen die doorgaan - Womens Favorites
Menu
EUR
10x coronaproof tradities  tijdens de kerstdagen die doorgaan

10x coronaproof tradities tijdens de kerstdagen die doorgaan

Door: Berna Okue Reacties: 0

 

10x Corona- proof tradities die doorgaan tijdens kerst

Een periode onverwachts: kerstviering 2020 met maximaal 3 personen op bezoek. Een impact voor zowel gezinnen als vriendengroepen. Maar hoe ga je hiermee om? In dit artikel delen we tradities van kerstactiviteiten die corona-proof zijn. Daarbij met een alternatieve methode om de traditie op een alternatieve manier voort te zetten.

 

1. Kerstgerechten 

Liefde gaat door de maag. Zijn er velen broers, zussen tantes en ooms in de familie? Kook een gerecht en share it! Zet het gerecht af bij gezinsleden op kerstavond. Een leuke manier om gerechten te presenteren.

 

2. Kerstbomen

Een traditie is het jaarlijks kopen van een kerstboom. Eenmaal een kerstboom in huis is het tijd om kerstdecoratie toe te voegen. Wat nou, als je de kerstboom van een ander gezin versiert (samen met je gezin)? Een leuke manier om tóch leuke herinneringen te maken. 

 

W3Schools

Klik op de afbeelding om een originele kerstpakket voor personeel te bestellen!

3. Kerstpakketten

Het draait niet zo zeer om de kerstborrel, maar het moment van het uiten van waardering. Dit gebeurd vaak  tijdens het overdragen van een kerstpakket. Een alternatieve methode voor het overhandigen: is een persoonlijke boodschap digitaliseren. Wat nou als een kerstkaart een korte video is van je werkgever? Een bijzondere en persoonlijke humoristische boodschap is dé trend. 

 

4. 1e en 2e kerstdagen

De traditionele kerst bestaat dit jaar nog uit 2 kerstdagen. Verdeel anders in 2 dagen de activiteiten. Een traditie bij mijn gezin is op tweede kerstdag een dagje uit. Dit jaar passen we het aan en verdelen we de 2 kerstdagen in bezoeken. 

 

5. Kerstsnacks

De kerstsnacks zijn nog steeds hetzelfde. Hier een lijst met meest bekende kerstsnacks: 

  • Kerstkrans
  • Kerststol 
  • Appelbeignets 
  • Bischopswijn 
  • Advocaat 
  • Oliebollen (Ja, ook voor kerst). 

 

6. Bekende kerstliedjes

. Mariah Carey is jaarlijks te horen met haar kerstnummer ''All I want for Christmas.'' Is een traditie om kerstliedjes te beluisteren tijdens kerst? Dat kan! Misschien leuk om er een interactieve spel van te maken. 

 

7. Adventskalender 

Uit Centraal Bureau van statistieken blijkt dat er dit jaar meer aanbod is voor kerstpakketten en adventskalender. Een bijzondere manier van aftellen voor de kerst. Ga op onderzoek uit om een adventskalender af te stemmen op je gezinssituatie. 

 

8. Filmmarathon 

Een familietraditie bij mijn huis is op kerstavond -en nacht kerstfilms bekijken. Misschien leuk om een live marathon te houden met familieleden. 

 

9. Kerstkaarten versturen

Een gedachtenis uiten doormiddel van een kerstkaart. Een kerstkaart versturen een opkomende trend. Uit onderzoek van PostNL blijkt dat in december 2019, 2x zoveel brievenbuspakketten werden verstuurd dan een jaar geleden. 

 

10. Kerstcadeaus openen

Sinds mijn jeugd zijn de leukste herinneringen van kerst: kerstcadeaus openen. Per kerstdag gaan er kerstcadeaus open.  

 

Wij zijn enorm benieuwd of er nog meer gouden tradities zijn. Share jouw kersttraditie in een comment! 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »