Beter slapen? Dit zijn dé tips om je slaapkamer in te richten - Womens Favorites
Menu
EUR
Dit zijn dé tips om je slaapkamer in te richten om beter te slapen

Dit zijn dé tips om je slaapkamer in te richten om beter te slapen

Door: Berna Okue Reacties: 0

Dit zijn dé tips om je slaapkamer opnieuw in te richten om beter te kunnen slapen!

1. Kies rustgevende kleuren

De juiste combinatie van verfkleur en beddengoed kan een enorm verschil maken bij het creëren van een ruimte die zowel rustig als uitnodigend is. Kies kleuren die zacht en gedempt zijn, in plaats van kleuren die je gestimuleerd laten voelen, zoals oranje of geel, zoals  blauw , grijs en groen. De opties zijn eindeloos voor hoe u uw kamer opnieuw kunt uitvinden met zachte kleuren en u tegelijkertijd kunt helpen ontspannen.

 

2. Een comfortabele matras is een must

Weinig investeringen zijn zo belangrijk als een kwaliteitsmatras, aangezien weinig dingen zo waardevol zijn als een goede nachtrust. Krijg je rugpijn in combinatie met nekpijn? Dan is het de moeite waard om te gaan winkelen voor een nieuwe matras of hoofdkussen. Met zoveel opties op de markt, van kussensloop tot schuim, moet je veel onderzoek doen en wees niet te verlegen om er een uit te proberen in de winkel. Houd er ook rekening mee hoe groot je nieuwe matras moet zijn om aan je comfortniveau te voldoen, terwijl het passend in de slaapkamer past.

 

3. Kies de juiste raambekleding

Licht kan een grote rol spelen bij het verstoren van iemands slaappatroon. Om deze reden is het van cruciaal belang dat je de hoeveelheid licht die uw slaapkamer binnendringt, regelt met de juiste raambekleding . Hoewel jaloezieën effectieve lichtblokkerende mogelijkheden kunnen bieden, kunnen gordijnen een zachte aanraking toevoegen waardoor uw kamer gezellig en ontspannend aanvoelt. Inderdaad, de juiste combinatie van de twee zorgt ervoor dat je in een mum van tijd meer oog hebt.

 

4. Neem groen op

Het zal je misschien verbazen dat het toevoegen van een paar planten rond je slaapkamer kan bijdragen aan een betere nachtrust. Ze helpen niet alleen de lucht te zuiveren en gifstoffen te verwijderen, maar planten zoals lavendel of jasmijn verspreiden ook een kalmerende geur die je lichaam zal helpen ontspannen.

 

5. Houd de lichten laag

Kies voor uje nachtkastlampen en andere lichtbronnen in uw slaapkamer gloeilampen van 60 watt of minder. Felle lichten kunnen het vermogen van uw lichaam om melatonine te maken verstoren, waardoor het moeilijker wordt om in slaap te vallen. Houdt je verlichting dus warm en laag, vooral voor het slapengaan.

6. Minimaliseer rommel

Een kamer vol rommel en rommel is een zekere manier om je angstig of overweldigd te voelen na een lange dag in plaats van ontspannen en op je gemak. Gebruik je kamer niet als opslagruimte om de rommel in uw slaapkamer te minimaliseren. Houd je interieur tot een minimum beperkt.

Conclusie

Als je opzettelijk bezig bent met de kleuren, het decor en de functionaliteit van je slaapkamer, zorg je  ervoor dat je slaapkamer net zo ontspannend en uitnodigend is als een reis naar een kuuroord.De woonaccessoires van Womens Favorites sluiten enorm aan voor een welness gevoel. Bekijk snel de collectie woonkamer accessoires.

 

Lees ook: 5 tips voor een interieur waar je thuis blijer van wordt

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »