Wat is de geschiendenis van een picknickmand? - Womens Favorites
Menu
EUR

Waar komt de picknickmand oorspronkelijk vandaan?

Picknickmand Apple Pie verkrijgbaar bij : www.womensfavorites.com

 

Wat is de geschiendenis van een picknickmand?

Het woord 'picknick'is ontstaan van het Franse woord 'Pique nique'. Het heeft een betekenis van 'iets uitlezen en kleinigheid'. Het verwijst in de 17e eeuw naar voedsel die op een kleed liggen, waaruit een klanten kunnen kiezen. Nét als een markt. De vertaling van de picknick is volgens het Engelse woordenboek Oxford een sociaal evenement waar aanwezige een bijdrage levert. Zó is met de evolutie de trend veranderd.

 

Picknicken in de Victoriaanse tijd

In de Victoriaanse tijd waren picknicks een bezigheid voor de welvarend. Denk dan aan een high-tea. Werkende mannen en vrouwen hadden in deze tijd amper middelen om binnenhuis een maaltijd voor te bereiden. Laat staan een feestmaal organiseren. In de Victoriaanse tijdperk zag je juist dat de trend 'picknicken' de klassengrenzen overschijd.

In het populaire boek over 'Brits koken en huishouden', is er een hoofdpersonage Mrs. Beeton's. Ze geeft gedetailleerde instructies over de perfecte picknick. De etenswaren in deze tijdperk waren extreem anders. Onderstaand een receptenlijst van Mrs. Beeton.

 

Picknick receptenlijst Victoraanse tijd

  • Koud rosbief
  • Vier vleespasteien (per persoonn),
  • Vier geroosterde kippen
  • Ttwee geroosterde eenden
  • Vier dozijn
  • Cheesecakes
  • Grote koude pruimenpudding.

Om dorst te voorkomen stonden liter flessen bier op het menu gecombineerd met bordeaux, sherry en cognac.

Modern picknicken

 Gelukkig voor de mensen die géén plezier hebben in het koken, zijn de picknick-recepten vereenvoudigd. Tegenwoordig zien we koude recepten, watermeloen, salades, bier en ijs. Dit zijn kenmerken van de moderne picknicks.We maken gebruik van zomersmaken: van aardappelrecepten tot dile-gerechten.

 

Maar hoe zit het met de geschiendenis van een picknickmand?

Nou... Pas in de 20e eeuw werd picknicken in de buitenlucht acceptabel. In de 19e eeuw was er spraken van de 'picknickrevolutie'. De acceptatie voor rijken en armen om te picknicken was ver te zoeken. Sinds het boek (19e eeuw) van Kenneth Grahame's, kwam de evolutie van zowel vervoer en de trend picknicken. Door de kinderboek worden de eerste picknickmanden geproduceerd.

 

Mole and Ratty from The Wind in the Willows, illustratie door Philip Mendoza, c.1970 © Bridgeman Images

Kenneth Grahame's (Wind in the Willows) (1908)

 

Sinds de publicatie van het verhaal zijn de picknicks nog verder veranderd. Picknicks blijven in de toekomst ongetwijfeld evolueren.

Als de opwarming van de aarde blijft verslechteren, moeten we denken in oplossingen om servies te wassen. Maar wat er ook gebeurt, één ding is zeker: zolang er vrienden zijn om het te delen, zullen er 'weinig dingen zo leuk zijn als een picknicklunch'.

 

Wat is de beste picknickmand voor je kind?

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »